A legromantikusabb európai városok

Ha az ember szeret utazni és nem áll távol tőle a romantika, Európában számos romantikus város közül választhat. Mindegyik jó ötlet arra is, hogy a jövendő nászutunkat ott tartsuk, hiszen ezekben a városokban minden együtt van ahhoz, hogy tökéletes nászutunk legyen.

Európát beutazni már csak azért is remek ötlet, mert ha kisebb összegből gazdálkodunk, egy kis ötletességgel sok pénzt is meg tudunk spórolni, hiszen nem feltétlenül kell repülőutat fizetni.

Akár egy lakóautóban is bejárhatjuk ezeket a romantikus városokat, és így még sokkal több kalandban van részünk, mintha a légi közlekedést választanánk.

Ha romantikus kiruccanást keresünk, nemcsak Velencét és Párizst nézhetjük meg, vannak még bájos és elbűvölő városok Európában.

Ne csak tengerparti városokban gondolkodjunk

Ha az emberek a romantikára gondolnak, gyakran képzeletben összekötik valamilyen vízparttal, ezért a legromantikusabbnak tartott városok mind vízparton vannak.

Dubrovnik csodás kis gyöngyszem a horvát tengerparton, és a világ első romantikus hőseit is megtekinthetjük a Szerelmi történetek nevű múzeumban. Az olasz Verona nem csak Shakespeare híres Romeo és Júliája miatt híres, hanem 2000-ben az UNESCO által a világörökség része lett.

A portugál Sintra nevű város a királyok kedvelt nyaraló városa volt, ezáltal bőven találhatunk várat és középkori látnivalót is.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a mi szépséges fővárosunk is felkerült erre a listára, hiszen a szerelmesek nagyon sok romantikus helyre mehetnek el, mint például a Vajdahunyad vára, a Libegő, a Budai Vár, a Margit-sziget és még napestig sorolhatnánk.

Ez is érdekes lehet...