Bírósági történések Németországból

Hol lehet a leggyakrabban lebuktatni valakit prostitúció miatt? A legtöbben azt gondolhatjuk, hogy az utcán vagy egy lepukkantabb motelben, de nem. Megdöbbentő módon kiderült, hogy a legtöbb prostitúciós bukta csúcskategóriás szállodákban történik.

Ezt bizonyítja egy németországi eset is. A közelmúltban egy bajor kisváros rendőrségének figyelmét hívták fel arra, hogy az egyik népszerű szállodában valószínűleg prostitúció folyik. A dolgozók leginkább arra lettek figyelmesek, hogy megnőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik nem foglaltak maguknak szállást. Ezért értesítették a hatóságokat, akik le is kapcsoltak egy 46 éves nőt, miután a szobájában olyan eszközöket találtak, amelyek mind bizonyítékként szolgáltak arra vonatkozólag, hogy a hölgy valóban éjszakai pillangóként tevékenykedett.

A nő elmondta a bíróságon, hogy nyilvántartásba vették, és elméletileg jogszerűen dolgozott a munkaterületén. Azonban adminisztratív szabálysértést követett el, mivel nem tudott arról, hogy hiába engedélyezett az ilyenfajta munka Németországban, ebben a városban kivételesen illegálisnak számít. Hatalmas pénzbüntetést kapott, amivel valószínűleg a bíróság legfőbb célja az volt, hogy elrettentse az őt követni kívánó hölgyeket a szándékuktól.

Börtönbüntetés emberölési kísérlet miatt

Idén szeptemberben fejeződött be jogerősen egy peres eljárás a frankfurti bíróságon, amely során négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a 32 éves fiatalembert, aki 2021 májusában egy heves vita közepette hétszer megszúrt egy prostituáltat. A nőnek életveszélyes sérülései keletkeztek, szerencsére azonban még időben sikerült kórházba szállítani, és megmenteni az életét, viszont sajnos nem úszta meg maradandó károsodások nélkül. A veszekedés miértjére nem derült fény, de a férfi önvédelemként állította be az esetet.

A bíróság azonban úgy vélte, hogy ennyi szúrás már nem sorolható ebbe a kategóriába, és inkább a gyilkossági szándékra helyezték a hangsúlyt a tárgyalások alatt. Végül azért lett ilyen enyhe a büntetés, mert az eset kivizsgálása során kiderült, hogy a 37 éves hölgy provokálta és megfélemlítette a férfit. Ha ez nem áll volna fenn, akkor a vádlottat sokkal súlyosabb büntetéssel sújtották volna.

Ez is érdekes lehet...