Hová utazzunk ősszel?

Amikor véget ér a nyár, és vele elmúlnak a meleg napok, beköszöntenek a szorgos-dolgos hétköznapok, amikor többet esik az eső, mint amennyit süt a nap.

Ilyenkor talán kimozdulni sincs kedvünk, pedig ősszel is csodás helyekre lehet elmenni, mi több az őszi üdülésnek határozottan megvannak az előnyei is.

Például olcsóbbak a szállások, a repülőjegyek, és akkora tumultusra sem kell már számítani. ha pedig valaki nincs oda a nyári hőségért, ez az idő igazán értük kiált. Az őszi kiválóan alkalmas arra, hogy akár egy-egy hétvégén kiruccanjunk valahová, esetleg egy nappal meg is hosszabbítsuk azt.

Szükség is van rá, hogy egy kicsit fellélegezzünk az őszi rohanásban, hiszen mire egyet pislantunk, már roham léptekkel közeleg a Karácsony, és az év vége, amikor holtfáradtan várjuk már a pihenést.

A pihenésért nem is kell olyan messzire menni

Nem kell ahhoz külföldre menni, hogy kiélvezzük az őszi napsugarakat, belföldön is csodás lehetőségeket találtunk. elmehetünk pl. egy kellemes wellness szállodába, utószezonban jóval olcsóbban élvezhetjük a szolgáltatásaikat, de ha sétákra vágyunk, sok tanösvényt is találunk, pl. a

Hangya Dani tanösvény Katalinpusztán, vagy elmehetünk a Rózsika forráshoz Solymárra.

Csodás látványt nyújtó hegységeinkben is sok túraútvonal akad, és az Őrség zöld vonulatain mindig jól érezhetjük magunkat.

De ha külföldre vágyunk, kiváló ötlet Hurghada Egyiptomban. Még októberben is csodás az idő, lehet búvárkodni, hasunkat süttetni a napon, és azon töprengeni, hogy mit szólnak majd a barátok, hogy október közepén is napsütötte bőrünk lett.

Ez is érdekes lehet...